Ερωτήσεις

«Όλα ήταν ονειρικά στη σχέση μας, μέχρι που βρεθήκαμε στο κρεβάτι… Τότε όλα άλλαξαν! Δεν ταιριάζουμε σεξουαλικά αλλά είμαι ερωτευμένη μαζί του. Τι να κάνω;»

Α.Μ. Λευκωσία

Απάντηση

Δεν είμαι βέβαιη τι σημαίνει «δεν ταιριάζουμε». Σας αρέσουν διαφορετικά πράγματα; Ο ένας είναι πιο «ανοιχτός» με την σεξουαλικότητά του και ο άλλος πιο συγκρατημένος; Υπάρχει κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία; Δεν υπάρχει ερωτική έλξη; Δεν κορυφώνετε μαζί του;  Είναι θέμα πρακτικό, π.χ. ύψους ή βάρους που να σας δυσκολεύει;

Η αλήθεια είναι πως το σεξ για να είναι «καλό», δεν χρειάζεται να είναι ιδανικό από την αρχή. Έχουμε όμως την τάση να πιστεύουμε πως αν ταιριάζουμε όλα θα είναι εύκολα, αβίαστα και υπέροχα. Πολλές φορές όμως το σεξ χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστεί στα δεδομένα των δύο συντρόφων, να γνωριστούν, να νιώσουν άνετα, να εκφράσουν τις επιθυμίες τους αλλά και τον τρόπο που τους αρέσει να τους ακουμπούν. Πολύ πιθανόν μέσα από αυτή τη διαδικασία να ανακαλύψετε ένα σεξ διαφορετικό από αυτό που είχατε μέχρι τώρα, αλλά εξίσου απολαυστικό. Και αυτή είναι και η μαγεία του, οι δυνατότητες ανακάλυψης και πειραματισμού είναι πραγματικά απεριόριστες.

Έχετε μιλήσει μεταξύ σας για αυτό που συμβαίνει; Είναι κάτι στο οποίο συμφωνείτε και οι δύο; Έχετε κάνει προσπάθειες επίλυσης; Θα σας πρότεινα αρχικά να μιλήσετε ανοιχτά για αυτό που σας προβληματίζει, και αν μόνοι σας αδυνατείτε να βρείτε λύσεις, απευθυνθείτε σε ειδικό που θα σας βοηθήσει να βγείτε από το αδιέξοδο. Εφόσον πρόκειται για μια σχέση στην οποία υπάρχουν συναισθήματα και νιώθετε πως έχει νόημα να προσπαθήσετε, δώστε μια ευκαιρία.

Θέκλα Βασιλείου


Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close