Άβολες καταστάσεις στο σεξ!

ατυχηματα-650x340.jpgΤο σεξ είναι μια υπόθεση πολύ ιδιαίτερη για τον καθένα από εμάς, ένα μοίρασμα μοναδικό, ηδονή και συναισθηματική έκφραση ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, ανάμεσα σε δύο σώματα γυμνά που δεν κρύβονται. Σε αυτό το πλαίσιο αποκάλυψης, είναι μάλλον αναμενόμενο να συμβούν και απρόοπτα, καταστάσεις έξω από την σφαίρα του ελέγχου μας, διαφορετικά από την ιδανική συνθήκη που προσδοκούσαμε, καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν αμηχανία, ντροπή, ακόμα όμως και ένταση ανάμεσα στους δύο συντρόφους.

Ο άνδρας μπροστά στην… αδυναμία του
Το στυτικό πρόβλημα αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο του άνδρα, παρόλο που μπορεί να κτυπήσει την πόρτα ανά πάσα στιγμή, χωρίς απαραίτητα χωρίς να αποτελεί πρόβλημα και χωρίς να έχει μόνιμο χαρακτήρα. Άγχος, κούραση, ασθένεια, φαρμακευτική αγωγή, αλκοόλ, συναισθηματική φόρτιση, μια ενόχληση, ένας θόρυβος, μια απαιτητική σύντροφος… Μια απώλεια στύσης, φέρνει τον άντρα σε δύσκολη θέση, τον εκθέτει και τον κάνει να νιώθει πως δεν είναι καλός εραστής και να αμφισβητεί τον ανδρισμό του. Η γυναίκα πολλές φορές αντιδρά έντονα, θυμώνει, το προσωποποιεί. Με άλλα λόγια το αναγάγει σε πρόβλημα. Είναι σημαντικό για το ζευγάρι να θυμάται πως μια φορά δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας, να αντιληφθεί την απλότητα του «μπορεί να συμβεί» και να δώσει χρόνο. Δεν χρειάζονται αναλύσεις επί αναλύσεων και ατέρμονες συζητήσεις. Υπάρχει πάντα η επόμενη μέρα. Βέβαια, αν δεν πρόκειται για κάτι παροδικό αλλά μια κατάσταση που επαναλαμβάνεται συχνά ή δείχνει να μονιμοποιείται, χρειάζεται το ζευγάρι να το επικοινωνήσει και να ζητήσουν την βοήθεια ειδικού.

«Τελείωσες;», «Όχι»
Ο γυναικείος οργασμός είναι ένα θέμα με πολλές παρερμηνείες και στερεότυπα. Η γυναίκα που πρέπει να τελειώνει πάντα και πολλές φορές, ο κολπικός οργασμός που είναι ο «σωστός», ο άντρας που επιβεβαιώνεται ως καλός εραστής μόνο μέσα από την γυναικεία κορύφωση… Τι γίνεται όμως όταν μια γυναίκα δεν τελειώνει; Πως υποδέχεται ο σύντροφος αυτή τη γνώση που του «κόβει τα φτερά»; Πολλές φορές μάλιστα οι γυναίκες επιλέγουν να προσποιηθούν οργασμό προκειμένου να μην φέρουν τον σύντροφό τους αλλά και τον εαυτό τους σε δύσκολη θέση. Το μεγάλο ερώτημα είναι πως θα αλλάξει η κατάσταση αν η γυναίκα επιλέγει συστηματικά να προσποιείται οργασμό; Η γυναίκα δεν χρειάζεται να τελειώνει κάθε φορά, ούτε η κορύφωση είναι άμεσα συνδεδεμένη με το αν απόλαυσε την επαφή. Με άλλα λόγια μπορεί μια γυναίκα να απολαμβάνει την επαφή χωρίς να κορυφώσει κάποιες φορές, χωρίς αυτό να αποτελεί λόγο ανησυχίας. Μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, το άγχος της, μια διαπροσωπική δυσκολία και πολλά άλλα μπορεί να σταθούν εμπόδιο στον οργασμό της. Αν βέβαια ο λόγος που η γυναίκα δεν κορύφωσε αφορά την έλλειψη παιχνιδιού, αν δηλαδή ο σύντροφος είναι βιαστικός και δεν της δίνει χρόνο να «κτίσει» την διέγερσή της, θα πρέπει να το επικοινωνήσει και να τον κατευθύνει ως προς το τι της αρέσει. Επίσης αν το πρόβλημα αφορά κάποια δυσλειτουργία του συντρόφου ή αν πρόκειται για μια συνεχόμενη δυσκολία της γυναίκας, χρειάζεται αναζήτηση εξειδικευμένης βοήθειας.

Τα ατυχήματα
Το πάθος έχει ανάψει, το ζευγάρι μπαίνει σε ένα τρελό ερωτικό χορό γεμάτο ένταση και κάπου εκεί κάποιος κτυπάει, πέφτει, μαγκώνεται, παθαίνει κράμπα. Εκτός και αν πρόκειται για κάτι σοβαρό, διασκεδάστε το, γελάστε με αυτό, επιτρέπεται. Ατυχήματα συμβαίνουν και στο τέλος της ημέρας το σεξ δεν πρέπει να είναι πάντα σοβαρό, ούτε και το πάθος «ξενερώνει» αυτόματα επειδή κάτι απρόοπτο συνέβη. Δεν σημαίνει φυσικά πως δύο άνθρωποι είναι ασύμβατοι στο σεξ, ίσως όμως να χρειαστεί να αναθεωρήσουν τις πρακτικές τους. Σε περίπτωση που το ατύχημα αφορά κάταγμα πέους ή οτιδήποτε προκαλεί έντονο πόνο ή αιμορραγία, ο άνδρας θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα σε γιατρό ουρολόγο – ανδρολόγο.

Ηχητικές παρεμβολές
Οι παλινδρομικές κινήσεις, τα κολπικά υγρά, οι έντονες διεισδύσεις, δημιουργούν μάλλον ιδανικές συνθήκες για να παγιδευτεί αέρας στο εσωτερικό του κόλπου, όπου στην πορεία απελευθερώνεται κάνοντας τον χαρακτηριστικό ήχο. Πολλές φορές οι σύντροφοι «παγώνουν», η γυναίκα ντρέπεται, ο άντρας δεν ξέρει πως να συμπεριφερθεί. Πρόκειται όμως για κάτι απόλυτα φυσιολογικό και καλό θα ήταν το ζευγάρι να το διαχειριστεί ως τέτοιο και να το προσπεράσει. Αν τώρα για κάποιον αυτό αποτελεί λόγο για να χαλάσει η διάθεσή του ή αν του προκαλέσει αποστροφή για την σύντροφό του, μάλλον θα πρέπει να εξετάσει γιατί η αισθητική του προσβάλλεται τόσο εύκολα και πόσο αυστηρά και συγκεκριμένα κριτήρια έχει ως προς την σεξουαλική εμπειρία.

Τα δάκρυα του οργασμού
Η σεξουαλική επαφή ολοκληρώθηκε και αμέσως μετά την κορύφωση, η γυναίκα ξεσπά σε κλάματα. Ο σύντροφος την κοιτά αποσβολωμένος απορώντας «τι έκανα λάθος», και εκείνη προσπαθεί να απολογηθεί και να εξηγήσει, χωρίς και η ίδια να μπορεί να δικαιολογήσει τι της συμβαίνει. Καταρχήν θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως το κλάμα δεν εκφράζει μόνο αρνητικά συναισθήματα αλλά και θετικά. Η στιγμή της κορύφωσης αποτελεί μια έντονη ψυχοσυναισθηματική εμπειρία για την γυναίκα που απολαμβάνει την σωματική και συναισθηματική εγγύτητα με τον σύντροφό της, ενώ παράλληλα ο οργασμός προκαλείται μια έντονη απελευθέρωση ορμονών. Επομένως η γυναίκα μπορεί ακούσια να ξεσπάσει σε κλάματα λόγω συγκίνησης, χαράς, ανακούφισης της συναισθηματικής έντασης, απελευθέρωσης του στρες. Πάρτε την μια αγκαλιά και αφήστε την εκφραστεί χωρίς πίεση.

Θέκλα Βασιλείου

Πηγή: PRIMETIME

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close